Järjestelmäpäivitys tarvitaan Poliittisen Piraatin näkökulmaa eri aiheisiin.

Kaupunki ampuu itseään kulttuurinsa nilkkaan

  • Kaupunki ampuu itseään kulttuurinsa nilkkaan

Tampere haluaa tukea kulttuuria. Miten toimitaan käytännössä? Ehdotetaan kulttuurikeskuksen toiminnan lopettamista.

Ei käy meikäläisen järkeen tämä. Kun ihmiset tekevät ja ylläpitävät kulttuuripalveluita itselleen on se juuri sitä toimintaa joka eniten kaipaa tukea. Kulttuuri ei ole ilmiö joka annetaan ylhäältä alaspäin vaan se on juttu joka luodaan, joka tehdään ja joka tapahtuu silloin kun sille annetaan resursseja. Tai tässä tapauksessa jätetään vaan rauhaan ja annetaan olla. Olla ja kasvaa ja kehittyä. 

Miten kaupunki ajatteli tästä hyötyvänsä noin kulttuurin tukemisen lähtökohdasta? Onko tätä ajateltu nyt ihan noin niinkuin loppuun asti vai onko tässä taustalla jotain mitä eri kerrota? Ja jos on (foliota pään ympäri tiukasti nyt) niin miksi ei kerrota? Missä on kaupunkin avoimuus? Kaupunki kuuluu ihmisille. Ihmiset ovat ne jotka kaupungin luovat. Hallinnon tehtävä on palvella ihmisiä. Ei tuottaa voittoa tai ylläpitää tehokkuusajattelua.

 

Piraattien Kuntavaalipohjelmassa otimme kantaa tämän tyyppisiin asioihin.

Ohjelmassa luki: "Kunnan omistamia tiloja tulee voida vuokrata ja käyttää helposti sekä sujuvasti. Paremmalla tilankäytöllä säästetään kuluja sekä parannetaan kuntalaisten, järjestöjen ja yhdistysten toimintaedellytyksiä."

Tälläiset päätökset edustavat täysin päinvastaista päätöksentekoa ja kuntapolitiikaa kuin mitä Piraattipuolue ja minä itse Piraattina haluan edustaa ja tehdä.

Tampereen tulee olla ihmisten kaupunki.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän jperttula kuva
Juhani Perttu

"Kunnan omistamia tiloja tulee voida vuokrata ja käyttää helposti sekä sujuvasti. "

Joo ihnan hyvä, mutta suurin osa kulttuurin tekijöistä on niin persaukista sakkia, että niillä ei riitä rahat edes vuokraan. Siksi kunnan pitäisi tarjota ilmaisia toimitiloja joita voi vapaasti käyttää.

Käyttäjän jarnotlattu kuva
Jarno Lattu

Tämä on totta ja täysin samaa mieltä. Tätä samaa kantaa Piraatit ajaa myös. Tuo kappale jonka pastesin ohjlemasta oli vain lyhyt katkelma joka osui juurikin tähän tilanteeseen joten kokonaiskuva jäi vajaaksi. Kaupunkitilat noin yleensä kuuluu ihmisille. On järjetöntä pitää kiinteistöjä tyhjillään ja hankaloittaa julkisten tilojen käyttöjä joko määräyksin tai lupaviidakolla. Tiloja on mutta niitä pantataan. Varmaan etteivät kuluisi.

Toimituksen poiminnat